Dit was de voormiddag: Weiler is geland, Standard wil Büttner en lof voor Duivels

Dit was de voormiddag: Weiler is geland, Standard wil Büttner en lof voor Duivels

19-06-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Lukaku mede-topschutter
Met twee doelpunten leidde Romelu Lukaku de Rode Duivels naar de zege tegen Ierland. Hij is daarmee niet alleen gedeeld Belgisch topschutter aller tijden op een EK, hij staat samen met vier andere ook op kop in de EK-topschuttersstand.

Nieuwe Anderlecht-trainer in Brussel
Er is nog geen akkoord met Nürnberg omtrent René Weiler, maar Anderlecht heeft er blijkbaar alle vertrouwen in dat het slechts een kwestie van tijd is. Aangezien paars-wit maandag de trainingen hervat, is er haast bij. De Zwitser landde daarom zondag al op Zaventem.

Buitenlandse media vol lof
Na de zwakke prestatie tegen Italië stonden de Rode Duivels op tegen Ierland, met een klinkende 3-0 zege. Dat zagen ook de buitenlandse analisten. In de buitenlandse media krijgen de Belgen dan ook veel lof.

Standard wil Büttner
Bij Anderlecht kon Alexander Büttner niet helemaal overtuigen en de Brusselaars willen de hoge aankoopoptie dan ook niet lichten. De linkachter heeft ook geen toekomst meer bij moederclub Dinamo Moskou. Mogelijk biedt Standard een uitweg.

Sterke prestatie Meunier blijft niet onopgemerkt
Thomas Meunier kreeg tegen Ierland zijn kans bij de Rode Duivels en hij ontgoochelde niet. Hij bekroonde zijn sterke prestatie met een assist. In het buitenland blijft hij niet onopgemerkt. Torino volgt de rechtsback op de voet.