Nog geen akkoord, maar nieuwe Anderlecht-trainer arriveert al in Brussel

Nog geen akkoord, maar nieuwe Anderlecht-trainer arriveert al in Brussel

19-06-2016 09:47

De deal is nog niet helemaal rond, maar nieuwe Anderlecht-trainer René Weiler is al wel gearriveerd in Brussel. De Zwitser bezocht het oefencomplex en zou maandag de eerste training willen leiden. Ondertussen werkt paars-wit aan een akkoord met Nürnberg.

De Duitse club wil namelijk geen toegeving doen op de afkoopsom, weet Het Nieuwsblad. Oorspronkelijk bedroeg die 700.000 euro, maar Nürnberg zou dat bedrag nog verhoogd hebben. Anderlecht kondigde de overgang namelijk al aan en kan dus niet meer terug, waardoor de Duitsers het onderste uit de kan willen halen. "Anderlecht deed een voorstel, maar dat is helemaal niet wat wij verwachten", vertelde Nürnberg-directeur Andreas Bornemann vrijdag.

Desondanks arriveerde Weiler zaterdag om 14u30 op Zaventem. Hij trok meteen naar Neerpede, waar de laatste details van de tweejarige overeenkomst werden besproken. Nadien kreeg hij een rondleiding. Als alles goed verloopt, wordt hij morgen voorgesteld en kan hij de eerste training leiden. Dat legt wel extra druk op de onderhandelingen met Nürnberg.

De Zwitser krijgt een belangrijke opdracht voor de kiezen. Hij moet een nieuwe ploeg bouwen, die aan de harde eisen van het Anderlecht-publiek voldoet. Er zit druk op de ketel, want eind juli treedt Anderlecht al aan in de voorrondes van de Champions League.