De Mil houdt Charleroi in de JPL, Bayat overhandigt sleutels van de club aan coach

De Mil houdt Charleroi in de JPL, Bayat overhandigt sleutels van de club aan coach

30 april - 14:16
2

Sporting Charleroi heeft zich kunnen verzekeren van het behoud en mag daarvoor onder meer Rik De Mil bedanken. De trainer wist, zoals eerder op het seizoen met KVC Westerlo, zijn ploeg in de JPL te houden. Sterke man Mehdi Bayat gelooft dan ook enorm in de kwaliteiten van de coach.

Bij Charleroi besloot men voor het einde van het seizoen nog afscheid te nemen van clubicoon en aan de slag te gaan met De Mil. Een moeilijke beslissing voor Bayat. "Het was op menselijk vlak moeilijk", geeft hij aan bij Sudinfo. "Het doet pijn aan mijn hart, maar Felice zal voor altijd een zoon van Charleroi blijven", klinkt het.

Bij de Carolo's koos men voor De Mil, die meteen indruk wist te maken. Bayat is dan ook bijzonder tevreden over zijn nieuwe trainer. "Hij bracht een nieuwe dynamiek en creëerde een elektrische schok zoals Yannick Ferrera deed in Molenbeek", geeft hij aan.

En als het van Bayat afhangt, blijft De Mil nog lang bij Charleroi en krijgt hij een belangrijke rol in de structuur van de club. "De sportgeschiedenis van Charleroi krijgt nu vorm met Rik. We zijn klaar om een ​​nieuwe cyclus te starten in Charleroi en Rik is de nieuwe sportieve baas van de club", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.