Vermoedelijke opstellingen: Bayern mist volk, Lunin houdt Courtois nog op de bank

Vermoedelijke opstellingen: Bayern mist volk, Lunin houdt Courtois nog op de bank

30 april - 10:00 Laatste update: 10:14

De aantrekkelijke Europese voetbalweek wordt dinsdag op gang getrapt door Bayern München en Real Madrid. Beide grootmachten moeten nog één horde nemen op weg naar de finale van de Champions League. Bij Real zit Thibaut Courtois sinds lang nog eens in de selectie, al behoudt Andrij Lunin voorlopig zijn plekje.

Zondag raakte al bekend dat Courtois voor het eerst dit seizoen weer opgenomen is in de wedstrijdkern van Carlo Ancelotti, na zijn zware knieblessures van de afgelopen maanden. Een basisplaats zit er nog niet in. Volgens Marca zit Courtois in de Allianz Arena op de bank. In de kwartfinale van de CL, tegen Manchester City, was Lunin nog van goudwaarde. Hij krijgt nu het vertrouwen. Mogelijk maakt Courtois in de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Cádiz wél speelminuten om vervolgens in de terugmatch tegen Bayern zijn rentree door de grote poort te maken.

Voor het overige heeft Ancelotti eigenlijk maar één kopzorg. Vaste rechtsachter Daniel Carvajal is geschorst na de dubbele confrontatie met Man City. Lucas Vazquez zou hem vervangen. Aan de overzijde heeft Thomas Tuchel meer om over na te denken. Vijf spelers zijn geblesseerd, onder wie Kingsley Coman, Matthijs De Ligt en Dayot Upamecano. Toch oogt de basiself van Bayern nog bijzonder sterk.