Driestrijd blijft ongemeen spannend: 'Alles op zakdoek, Anderlecht licht favoriet'

Driestrijd blijft ongemeen spannend: 'Alles op zakdoek, Anderlecht licht favoriet'

30 april - 10:47
44

Moet er nog spanning zijn? Met z'n drieën op amper één punt van elkaar duiken ze straks de laatste vier wedstrijden van de Champions' Play-Off in. RSC Anderlecht, Club Brugge en Union Saint-Gilloise hebben elk hun redenen om rotsvast te geloven in de titel. Ook de statistieken wijzen weinig verschil aan, al krijgt de koploper de meeste kansen toegedicht.

Anderlecht staat momenteel eerst op basis van de gewonnen wedstrijden en die status lijkt ook terecht. Professor emeritus statistiek Jean-Pierre Ottoy heeft namelijk een voorspelling gedaan van de titelkansen, op basis van een resem statistische gegevens. Daar komt paars-wit als grootste kanshebber uit. De ploeg van Brian Riemer telt 38,69 procent kans om kampioen te worden, schrijft Het Laatste Nieuws.

Het verschil met de twee andere uitdagers is echter niet zo groot. Club Brugge maakt nog 32,92 procent kans, bij Union ligt dat op 28,37 procent. Het geeft alle drie uitdagers het geloof om er volledig voor te gaan. Van achteruit hoeven ze niets meer te vrezen na afgelopen weekend. De Limburgers die nog van een mirakel dromen, worden best wakker, want de kansen van KRC Genk liggen nog op ... 0,02 procent.

Belangrijke kanttekening: de prognose van professor Ottoy houdt enkel rekening met cijferkundig materiaal. Zo zijn bijvoorbeeld mogelijke blessures en/of schorsingen niet opgenomen in het model. Om maar te zeggen dat het de komende weken nog alle kanten uit kan en elk detail doorslaggevend kan zijn ...