'Anderlecht dreigt nog een toptalent kwijt te raken aan Duitse topclub'

'Anderlecht dreigt nog een toptalent kwijt te raken aan Duitse topclub'

26-05-2016 13:32

Borussia Dortmund zoekt in heel Europa naar de grootste toptalent. Eerder werden Ousmane Dembélé (Stade Rennes) en Mikel Merino (Osasuna) voor de toekomst vastgelegd. Nu zou de Duitse topclub twee vliegen in één klap te willen slaan bij Anderlecht.

Donderdag maakte de Duitse boulevardkrant Bild al bekend dat Borussia Dortmund serieuze interesse heeft in Youri Tielemans. Volgens de krant richten die Schwarzgelben de pijlen op het paars-witte talent om het vertrek van Ilkay Gündogan op te vangen. De Duitse international speelt immers na de zomer voor het Engelse Manchester City.

Dortmund ziet in onze landgenoot dus een directe versterking, maar volgens Bild is er van een definitieve transfer nog geen sprake. De club denkt echter ook aan de toekomst en de Duitse krant weet exclusief melden dat een deal over een ander toptalent van Anderlecht wel rond is. De 18-jarige Orel Mangala zou overgenomen zijn door Dortmund.

Mangala heeft zijn debuut voor het eerste elftal van Anderlecht nog niet gemaakt, maar staat bekend als een zeer groot talent. De jonge middenvelder zou vorig jaar veel indruk op de scouts hebben gemaakt met de U17. Mangala speelde alle zeven partijen op het WK in Chili en mede dankzij zijn sterke optredens veroverden de jonge Rode Duivels een prachtige bronzen medaille.