'Manchester City presenteert volgende week eerste versterking'

'Manchester City presenteert volgende week eerste versterking'

22-05-2016 22:57

Het heeft er alle schijn van dat Manchester City deze week zijn eerste versterking voor het komende seizoen gaat presenteren. Ilkay Gündogan moet het middenveld van de Engelse grootmacht gaan versterken.

Dat meldt de Engelse krant The Telegraph zondagavond op haar website. City heeft 20,1 miljoen pond (omgerekend 26,1 miljoen euro) over voor de middenvelder die op dit moment onder contract staat bij Borussia Dortmund. Dit ondanks het feit dat de Duitser op dit moment een blessure aan de knie heeft, die hem tot september aan de kant houdt.

Pep Guardiola, die vanaf komend seizoen het roer overneemt bij City, heeft bij de clubleiding aangedrongen op de komst van Gündogan. De Spanjaard is van mening dat de 25-jarige Duitser een ideale toevoeging is voor het City-middenveld. De spelmaker moet voor de nodige creativiteit en energie zorgen.

Gündogan, die drie maanden aan de kant staat met een knieblessure, is pas afgelopen week geopereerd. De speler van Dortmund moet daardoor ook het EK in Frankrijk aan zich voorbij laten gaan.