Spectaculair slot bezorgt Everton toch nog overwinning tegen Manchester City

06-01-2016 23:06

In de halve finale van de League Cup heeft Everton een eerste tik uitgedeeld aan Manchester City. Dankzij een treffer van goudhaantje Romelu Lukaku wonnen The Toffees met 2-1.

De Belgische international, die in de Premier League met vijftien doelpunten de topscorerstitel deelt met Jamie Vardy, tekende een klein kwartier voor tijd voor de winnende treffer op Goodison Park. Extra zuur voor Manchester City was dat de ingevallen Jesús Navas een minuut eerder nog voor de gelijkmaker had gezorgd. Voor de Spanjaard was het zijn eerste doelpunt sinds september 2014 (!).

Navas maakte daarmee de openingstreffer van Ramires Mori ongedaan. De verdediger tekende vlak voor rust voor de eerste treffer van de avond. Door de 2-1 zege mag Everton hopen op de finale. Kevin De Bruyne speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar kon niets forceren. Dat wordt mogelijk een droomaffiche, want dinsdag won aartsrivaal Liverpool al met 1-0 bij Stoke City. Mochten beide ploegen de return tot een goed einde weten te brengen, dan staan de kemphanen tegenover elkaar op Wembley.