City-coach springt in de bres voor bekritiseerde Rode Duivel
"Zijn wij niet de derde beste verdediging?"

City-coach springt in de bres voor bekritiseerde Rode Duivel

14-03-2015 10:20

Lijkt er sleet te komen op de prestaties van Vincent Kompany? De Engelse pers vindt van wel. De kapitein van Manchester City krijgt de laatste tijd de wind van voren na enkele twijfelachtige vertoningen. Toch geniet onze landgenoot nog steun uit een niet zo onbelangrijke hoek.

Zijn eigen coach, Manuel Pellegrini, neemt het op voor zijn kapitein. Op de vraag of Kompany wel nog goed genoeg is voor Manchester City, fulmineerde hij bijna de Engelse pers. "Zijn wij niet de derde beste defensie?", snauwde de altijd rustige Argentijn. "Iedereen praat trouwens over Vincent Kompany. Maar ik wisselde nog vijf andere spelers. Ik heb niets slechts te zeggen over hem."

De Engelse pers probeerde Kompany in een slecht daglicht te stellen. Een opstootje tussen hem en ploegmaat Fernandinho werd volgens Pellegrini helemaal opgblazen. "Er was helemaal geen probleem. Het was zelfs geen opstootje. Eigenlijk is het zelfs te onbenullig om over te praten."

Fernandinho zelf bevestigt het verhaal van zijn oefenmeester. Volgens de Braziliaan is er helemaal niets aan de hand tussen hem en het sluitstuk van de Rode Duivels.