Kortrijk versterkt claim op thuisvoordeel in de beker na persbericht
Kerels willen Club Brugge koste wat kost thuis ontvangen

Kortrijk versterkt claim op thuisvoordeel in de beker na persbericht

30-09-2014 20:40

Daar waar beide ploegen elkaar vorige week nog vonden in het stadiondossier door allebei het gebruik van het Eurostadion door Anderlecht af te keuren, lijkt het water tussen KV Kortrijk en Club Brugge plots heel wat dieper.

Het was Het Laatste Nieuws dat vanmorgen met het nieuws kwam dat beide West-Vlaamse ploegen aanspraak maken op het thuisvoordeel in de achtste finale van de Beker van België. Club Brugge zwaaide vandaag al met een akkoord van de kalendermanager, maar Kortrijk laat zich niet overbluffen door de traditionele topclub.

Deze namiddag kwam het dan ook met de letterlijke passage uit het regelement dat hen in het gelijk stelt. "Het bondsreglement van de Koninklijke Belgische Voetbalbond stipuleert dat artikel 1606.1 van toepassing is, aangezien Cercle Brugge KSV en Club Brugge hun thuiswedstrijd in hetzelfde stadion spelen en aangezien Cercle Brugge tijdens de loting als eerste club werd uitgeloot."

"Artikel 1606.1 geldt als volgt voor alle Belgische clubs (t.e.m. de 1/8e finales) die deelnemen aan de Cofidis Cup: Als 2 clubs hun thuiswedstrijd in hetzelfde stadion spelen, wordt de wedstrijd van de club die als 2e werd geloot omgedraaid."

"Dit houdt met andere woorden in dat Cercle Brugge KSV het thuis zal opnemen tegen KVVC Coxyde, in de 1/8e finales van de Cofidis Cup, en dat de 1/8e finale tussen Club Brugge KV en KV Kortrijk volgens het bondsreglement zal afgewerkt worden in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk."