KAS Eupen strijdend ten onder en moet vrezen, Charleroi zeker van behoud

26 april - 22:40 Laatste update: 23:08
12

KAS Eupen en Sporting Charleroi bekampten elkaar namens de Degradatie Play-Offs. De Panda’s hadden de punten het meest nodig, maar de Carolo’s gingen aan de haal met de drie punten. Het werd 1-2 voor Charleroi.

Al na dertien minuten kwam de uitploeg op voorsprong. Bernier werd aan de rand van het strafschopgebied gevonden en de bal werd overhoeks binnengeschoten. Nog voor rust kwam Charleroi op een dubbele voorsprong. Dabbagh kreeg de bal in de zestien en de aanvaller werkte knap af. 0-2 was tevens de ruststand.

De tweede helft werd bitsiger met een Eupen dat probeerde de aansluitingstreffer te zoeken. Veel kansen kwamen er echter niet aan te pas. Vier minuten voor tijd hielp doelman Koffi een handje door slecht uit te voetballen. De bal kwam plots voor de voeten van Bialek die de 1-2 kon scoren.

Ondanks een offensief van KAS Eupen en een late VAR-check bleef de wedstrijd op 1-2 steken. Charleroi telt nu 39 punten en is zeker van het behoud terwijl Eupen op 25 punten blijft steken. De Panda’s moeten vrezen voor degradatie naar de Challenger Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.