Huur wordt koop: 'Sevilla zal maximaal één miljoen euro vragen voor Augustinsson'

Huur wordt koop: 'Sevilla zal maximaal één miljoen euro vragen voor Augustinsson'

16 april - 22:41
13

Ludwig Augustinsson is de vaste linksachter bij RSC Anderlecht, dat vorige zondag de koppositie in de Jupiler Pro League greep. De ervaren Zweed komt momenteel slechts op huurbasis uit, maar de kans is reëel dat hij definitief overstap in de zomermercato.

Anderlecht leent Augustinsson van Sevilla FC, waar de linkspoot geen toekomst meer heeft. Sacha Tavolieri heeft het abc'tje dan ook snel rondgemaakt. Volgens de Waalse journalist zal Sevilla niet tegenstribbelen bij een verkoop. Voor maximaal één miljoen euro zou Anderlecht hem kunnen overnemen. Dat bedrag mag voor paars-wit geen probleem vormen.

De looneisen van Augustinsson kunnen wél een struikelblok zijn. In Sevilla heeft hij namelijk een stevig contract lopen. Toch hoeft ook dat geen onoverkomelijk euvel te zijn. Als Anderlecht in de top-twee eindigt, zo beweert Tavolieri, dan is er sowieso voldoende budget om Augustinsson definitief in huis te halen. De transfer zou dan in de weken na het seizoenseinde in kannen en kruiken moeten komen.