'Mikautadze bloeit opnieuw helemaal open in Ligue 1 na mislukte passage bij Ajax'

'Mikautadze bloeit opnieuw helemaal open in Ligue 1 na mislukte passage bij Ajax'

13 april - 14:21
1

In het seizoen 2020-2021 werd hij nog topschutter in 1B bij RFC Seraing. Nu maakt hij opnieuw het mooie weer bij FC Metz, zij het na een mislukte passage bij AjaxGeorges Mikautadze heeft sinds zijn tijdelijke terugkeer naar FC Metz niets meer vernomen van de Amsterdammers, die hem uitlenen aan de Franse club. Dat laat de 23-jarige spits weten na zijn nieuwe brace in het Ligue 1-duel met Lens (2-1).

Het is voor de tweede wedstrijd op rij dat Mikautadze twee keer scoort. In vijftien optredens scoorde hij nu al negen keer voor FC Metz. "Ik ben heel blij", regeert de Georgiër bij Prime Video. "Ik heb dingen gehoord, dat ik terugkwam om voor mezelf te spelen. Maar ik kwam terug om Metz te behoeden voor degradatie. Ik geef alles om Metz in de Ligue 1 te houden."

Mikautadze stelt dat het goed voelt om weer belangrijk te zijn. "Ik miste het scoren, het in vervoering brengen van de supporters. Dat heb ik gemist tijdens mijn moeilijke tijd bij Ajax." Verslaggever Samuel Ollivier wil vervolgens weten of hij nog contact heeft met Amsterdam. "Nee, ik heb niets meer gehoord. Echt waar." Het resulteert in een cynische opmerking van Ollivier. "Dan hoop ik dat ze Prime Video hebben." Mikautadze: "Dat hoop ik ook voor hen."

Ajax betaalde afgelopen zomer zestien miljoen euro voor Mikautadze, die echter nauwelijks kansen kreeg als spits en op andere posities totaal niet kon overtuigen. In januari keerde hij terug naar Metz, dat hem komende zomer definitief kan overnemen. De hoogte van de optie tot koop is niet precies bekend. In de media gaan bedragen rond van tien tot vijftien miljoen euro.

Metz lijkt de transfersom alleen op te kunnen hoesten als het degradatie voorkomt. Het elftal van Mikautadze staat zeventiende, maar de verschillen zijn klein.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.