'Topkandidaat bij Vitesse bekend: van den Brom (ex-RSCA) staat open voor vacature'

'Topkandidaat bij Vitesse bekend: van den Brom (ex-RSCA) staat open voor vacature'

12 april - 18:50

Voormalig RSC Anderlecht en KRC Genk-trainer John van den Brom is bij Vitesse de topkandidaat voor de trainerspositie, zo meldt De Gelderlander. De clubman staat open voor een avontuur in Arnhem, ook bij degradatie. Er ligt echter nog geen aanbieding op tafel.

Volgens De Gelderlander hoopt Vitesse eind april een nieuwe trainer te presenteren. De nieuwe manager moet een belangrijke rol gaan vervullen bij het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. Interim-trainer Edward Sturing heeft bij de clubleiding aangegeven niet door te willen gaan als hoofdtrainer.

Van den Brom zit op dit moment zonder club na een avontuur in Polen bij Lech Poznan. Daarvoor was de oefenmeester werkzaam bij onder meer KRC Genk, FC Utrecht, AZ en RSC Anderlecht. Hij was in het seizoen 2011/12 ook al hoofdtrainer bij Vitesse en bovendien kwam hij jarenlang uit als voetballer voor de Arnhemse club.

Tegenover De Gelderlander heeft Van den Brom laten weten dat hij meerdere gesprekken heeft gevoerd met de clubleiding van Vitesse. Hier was al sprake van voor de komst van Edwin Reijntjes als directeur. "Ik maak me zorgen om de club", vertelt Van den Brom. "Ik wil graag helpen. Het liefst in de eredivisie, maar ook in de eerste divisie. Vitesse wil weer van de regio zijn. Dat is mooi. Maar er is niets concreet. Voor een contract moeten nog wel wat zaken worden geregeld."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.