Blessin wil rust rond Union laten weerkeren: Geprobeerd geen kranten te lezen

Blessin wil rust rond Union laten weerkeren: "Geprobeerd geen kranten te lezen"

12 april - 15:50
2

De bonus die Union Saint-Gilloise bij elkaar had gevoetbald tijdens de reguliere competitie, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Na twee nederlagen op de eerste speeldagen van de Champions' Play-Off staat RSC Anderlecht op gelijke hoogte en zijn ook Club Brugge en KRC Genk weer in het plaatje verschenen. Alexander Blessin pleit voor een complete reset van zijn troepen.

Een valse start, zo mag je de eindsprint richting titel best omschrijven in het geval van Union. Door de zwakke prestaties op het veld én wat extrasportieve controverse kwam de koploper zelfs meermaals negatief in het nieuws. Blessin beseft maar al te goed dat het zijn ploeg niet verder helpt. "Ik heb geprobeerd geen kranten te lezen en er niet over te praten", lacht hij eens op zijn perspraatje volgens Het Laatste Nieuws.

Zelfs zonder enig contact met de buitenwereld zal de trainer wel begrijpen dat het een stuk beter moet bij Union. Zijn aanpak is behoorlijk eenvoudig. "Onze Play-Offs starten nu", veegt Blessin de voorbije twee speeldagen van tafel. Dat deed hij echter niet vooraleer hij een diepgaande analyse heeft gemaakt van de afgelopen nederlagen. "Als je naar eerste helft tegen Genk kijkt en eerste minuten tegen Cercle... Dat moet beter. We hadden veel kansen, maar slikten doelpunten na stomme fouten", pleit de Duitser voor scherpte vanaf minuut één.

De druk op Union is in ieder geval toegenomen, nu ook Club Brugge en Genk zich komen bemoeien. "We maken het heel interessant voor België, als we vier teams in de running brengen voor de titel", reageert Blessin daarop met een kwinkslag. Op de vraag of de derby van zondag tegen Anderlecht de belangrijkste partij van allemaal is, lacht hij schamper. "Hoe vaak hebben jullie me dit nu al gevraagd? De volgende is altijd de belangrijkste. Anderlecht speelt thuis. En zij staan ook onder druk. De strijd ligt open."