Vanaken: “In befaamde salonremise tegen Genk was ik op zoek naar zege gegaan”

Vanaken: “In befaamde salonremise tegen Genk was ik op zoek naar zege gegaan”

11 april - 14:53
22

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, wordt in een uitgebreid interview gevraagd over de titelrace in de Jupiler Pro League. Club Brugge en KRC Genk zijn bijna aangesloten bij Union SG en RSC Anderlecht. Vanaken wordt gevraagd of de kapitein een voorkeur heeft wie er kampioen wordt als Club Brugge niet aan het langste eind trekt. Vanaken neemt de salonremise tussen Genk en KVC Westerlo als voorbeeld.

Vanaken wordt gevraagd of hij liever Union kampioen ziet worden dan Anderlecht. “Helemaal niet. Als wij de titel niet pakken, interesseert het me niet. Als wij liever zouden hebben dat Union kampioen wordt, dan hadden we ze vorig jaar wel laten winnen op de laatste speeldag. Daar ben ik geen sportman voor geworden. Ik wil altijd winnen, ongeacht de omstandigheden”, citeert Het Belang van Limburg Vanaken.

Vanaken neemt de salonremise tussen Westerlo en Genk als voorbeeld. “Was ik een Westerlo-speler geweest in die befaamde salonremise tegen Genk, dan was ik op zoek gegaan naar de zege in de slotminuten, op voorwaarde dat ik met zekerheid wist dat we gered waren. (snel) Maar ik wil niet oordelen, ik ben niet zeker of het voor alle spelers duidelijk was wat de situatie was”, besluit Vanaken.