'Ten Hag heeft zich neergelegd bij ontslag, opvolger bij United gekozen'

'Ten Hag heeft zich neergelegd bij ontslag, opvolger bij United gekozen'

11 april - 13:44
1

In Engeland doet een hardnekkig gerucht de ronde: Erik ten Hag zou zich neergelegd hebben bij een zomers ontslag door Manchester United. De club zou bovendien al een vervanger achter de hand hebben. 

Die bewering doen meerdere Engelse media, waaronder The Mirror en The Daily Mail, die zich baseren op de geluiden uit de selectie van Manchester United. De spelers van de Engelse recordkampioen zouden een 'gedragsverandering' hebben gemerkt bij hun coach. Daaruit zouden zij opmaken dat Ten Hag gelooft dat zijn dagen bij United geteld zijn en zich heeft neergelegd bij een ontslag. 

Dat gerucht is opmerkelijk, aangezien Ten Hag onlangs nog vol vertrouwen over zijn toekomst sprak. "Ik heb geen twijfels", zei de coach destijds. "Ik concentreer me gewoon op mijn werk, op dit proces. Ik ben hier graag en ik geniet ervan. Het is niet altijd gegaan zoals we wilden, maar ik ben er zeker van dat we de goede kant op gaan."

De Engelse media beweren bovendien te weten wie de opvolger van Ten Hag gaat worden: Graham Potter. De 48-jarige Engelsman zit sinds zijn ontslag bij Chelsea in april 2023 zonder club. Volgens The Daily Mail staat Potter er goed op bij INEOS-topman Jim Ratcliffe, die van Ten Hag af zou willen.