Als Anderlecht kampioen wordt, zal het niet door Dolberg zijn

"Als Anderlecht kampioen wordt, zal het niet door Dolberg zijn"

10 april - 22:00
33

RSC Anderlecht pakte afgelopen zomer uit en haalde Kasper Dolberg naar België. De aanvaller zorgde al voor flink wat doelpunten bij paars-wit, maar Patrick Goots is toch niet helemaal overtuigd.

Volgens hem is het niet dankzij Dolberg dat Anderlecht het dit seizoen een pak beter doet. "Als Anderlecht kampioen speelt, wat ik betwijfel, zal het niet door Dolberg zijn", geeft hij aan in een gesprek met HUMO.

De dertien doelpunten, waarvan drie strafschoppen, van Dolberg zijn voor Goots niet goed genoeg. "Die maakte ik vroeger ook. Maar dan bij ploegen die tegen de degradatie vochten. Bij een topclub is het makkelijker. Alleen wil Anderlecht niet dominant zijn, en dan wordt het moeilijk voor een speler als Dolberg. Neem nu Luis Vázquez, die heeft er ook al zeven gemaakt. Dat zijn er, hoewel hij meestal slechts invaller is, niet veel minder dan Dolberg, zeker als je er zijn penalty’s aftrekt", klinkt het.

Sterker nog, volgens het Antwerp-icoon zijn ook heel wat Anderlecht-fans niet helemaal overtuigd "Na de wedstrijd tegen Antwerp, waarin Dolberg één van de minderen was, werd ik aangesproken door enkele Anderlecht-supporters. Ze hadden het over hun ‘salonvoetballer’. Erg, hè", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.