Vanaken spreekt over akkefietjes met refs: Heb het vaak bij het rechte eind

Vanaken spreekt over akkefietjes met refs: "Heb het vaak bij het rechte eind"

10 april - 22:34
21

Hans Vanaken is in zijn mooie carrière al enkele keren in aanvaring gekomen met scheidsrechters. Het leverde het Club Brugge-icoon in het verleden zelfs al een schorsing op. Hij lijkt ook anders over voetbal te denken dan onze Belgische scheidsrechters.

In een gesprek met Het Nieuwsblad geeft de kapitein van Club Brugge aan dat hij een ander soort ref zou zijn dan de huidige in ons land. "Ik stoor me immers veel harder aan andere aspecten dan zij. Tijdrekken, om maar één iets te zeggen", geeft hij aan.

Dat zorgt voor enige frustratie bij Vanaken, die dan weleens streng durft zijn richting de refs. Onder meer toen hij f*cking pussy rief richting Nathan Verboomen. Toen heb ik de ref verteld dat hij ballen moest tonen, ook al was het op een volle Bosuil. Ik kan begrijpen dat ze dat gedrag niet leuk vinden, maar volgens mij heb ik het vaak bij het rechte eind", lacht hij.

Maar, voor Vanaken blijft die frustratie ook enkel op het veld. "Van zodra ik in de kleedkamer ben, is dat voor mij voorbij. Het is gewoon tíjdens die match dat de emoties hoog oplopen. Dat is niet altijd netjes, ik ben me daarvan bewust, maar je moet daar als scheidsrechter mee kunnen omgaan, vind ik", klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.