Vanaken neemt het op voor Deila, maar ziet ook groot verschil onder Hayen

Vanaken neemt het op voor Deila, maar ziet ook groot verschil onder Hayen

10 april - 18:44

Club Brugge nam recent afscheid van Ronny Deila en gaf Nicky Hayen een kans om zich te tonen. Onder de Limburger lijkt Club Brugge plots herboren. Maar Hans Vanaken vindt niet dat alles onder Deila daarom slecht was.

Recent nog klonk het dat Hayen tactisch een pak beter voor de dag komt dan Deila deed. Vanaken ziet toch ook een verschil met Deila en Hayen. "Onder Ronny Deila was het misschien te vrijblijvend. Als sommigen het te veel zelf moeten oplossen, dan wordt het moeilijk. Er mag geen ruimte zijn voor interpretatie", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Maar dat betekent volgens Vanaken niet dat Deila een slechte coach was. " We deden veel goed onder hem. Dat bewezen de statistieken. In de expected goals en punten stonden we bovenaan", aldus Vanaken, die wel een verschil ziet met Hayen. "Het is nu duidelijker. Er wordt de nadruk gelegd op wat elk individu moet doen."

Al beseft Vanaken ook dat het niet enkel de schuld van Deila was dat Club Brugge het dit seizoen moeilijk had. "De trainer wordt altijd geslachtofferd, terwijl wij – de spelers – een veel grotere invloed hebben", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.