'Opnieuw meldt club uit de Premier League zich voor felbegeerde Zirkzee (Ex-RSCA)'

'Opnieuw meldt club uit de Premier League zich voor felbegeerde Zirkzee (Ex-RSCA)'

10 april - 14:54

Aston Villa zou zich bij de lange rij clubs met belangstelling in Joshua Zirkzee (Ex-RSC Anderlecht) hebben aangesloten. De club zou de Nederlandse spits 'graag' naar Engeland halen, mocht plaatsing voor de Champions League behaald worden. 

Dat meldt Bologna Sport News, dat zich beroept op bronnen bij Il Resto del Carlino, een van de oudste kranten uit Italië. Volgens de Italianen zou Ramón Monchi, het hoofd voetbalzaken van Aston Villa, erg gecharmeerd zijn van Zirkzee. Bovendien wordt gesteld dat Monchi, die een verleden heeft bij AS Roma, de Italiaanse markt goed kent. 

Monchi realiseert zich dat de selectie van Aston Villa, dat op dit moment vijfde staat in de Premier League, versterking nodig heeft als de club zich weet te plaatsen voor de Champions League. Om de nek van Zirkzee hangt echter een fors prijskaartje: rond de zestig tot zeventig miljoen euro, als we de Italiaanse media mogen geloven. De zaakwaarnemer van Zirkzee, Kia Joorabchian, zou de Engelsen hebben verteld dat zijn cliënt bovendien een salaris van iets minder dan vier miljoen euro per jaar verlangt. 

Of Aston Villa bereid is aan deze eisen te voldoen, valt nog te bezien. 'Hun interesse hangt sterk af van eventuele kwalificatie voor de Champions League', luidt het eindoordeel. Dit seizoen komt Villa uit in de Conference League. In de achtste finales werd Ajax over twee wedstrijden verslagen (0-0 en 4-0).

Eerder werd al bekend dat onder meer AC Milan, Juventus, Arsenal en Manchester United ook interesse tonen in Zirkzee.