El Khannous getuigt: Ik voelde geen vertrouwen meer van Anderlecht

El Khannous getuigt: "Ik voelde geen vertrouwen meer van Anderlecht"

10 april - 12:00
18

Bilal El Khannous scheert hoge toppen bij KRC Genk. Tot zijn vijftiende speelde El Khannous nog in de jeugdopleiding van Anderlecht, maar daar vertrok hij uit eigen beweging.

"Er is al veel inkt over gevloeid, maar eerlijk: eigenlijk heb ik een heel goede tijd beleefd bij Anderlecht", vertelt El Khannous bij Bruzz"Maar ja, op mijn vijftiende moest ik een keuze maken. Ik voelde geen vertrouwen meer van Anderlecht. Het toekomstproject van Genk kon me daarentegen wél overtuigen. Volgens mij hadden ze mijn overstap niet zien aankomen, dus die breuk was niet vanzelfsprekend."

De overstap viel dan ook zwaar. "Je moet op honderd kilometer van je thuis plots op je eentje op internaat, maar dat maakte me sterker. Voor mij én mijn familie was het in het begin uiteraard heel moeilijk. Gelukkig kende ik wel wat jongens bij de jeugdteams van Genk en ben ik goed omkaderd. Ondertussen ben ik heel tevreden dat mijn jeugdvriend Anouar (Ait El Hadj, red.) ook in het team zit."

KRC Genk speelt zaterdagavond in eigen huis tegen Cercle Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.