D'Hondt: ''Scheidsrechters hebben brede rug, moet ook wel in dit vak''

D'Hondt: ''Scheidsrechters hebben brede rug, moet ook wel in dit vak''

10 april - 07:55 Laatste update: 08:14
15

Scheidsrechters vormen een onmisbare schakel in het voetbal. Buiten het veld gaat de rol van arbiters gewoon door. Scheidsrechter Lothar D'Hondt vertelde over de berichten die hij ontvangt van voetbalfans.

De scheidsrechter werd gevraagd of hij berichten krijgt van supporters. ''Constant eigenlijk. Het gaat zover dat wanneer mensen niet aan mijn gegevens geraken, ze dan maar naar het algemene adres van mijn werkgever mailen'', vertelde D'Hondt aan Het Nieuwsblad.

De mailtjes zijn niet allemaal even netjes. ''Ik ben mijn baas heel dankbaar dat hij daar meestal de humor van inziet, want het is toch een vorm van overlast. De zinsbouw verraadt soms waar het vandaan komt en of je het al dan niet naast je moet neerleggen'', zei D'Hondt.

Volgens de arbiter moet je in dit vak tegen een stootje kunnen. ''Maar over het algemeen hebben wij scheidsrechters een – zeg maar – brede rug. Moet ook wel in dit vak'', aldus D'Hondt.

D'Hondt leidde afgelopen zaterdag nog het duel tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs (0-1).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.