Oppassen geblazen: El Khannouss, Hazard en drietal al op één kaart van schorsing

Oppassen geblazen: El Khannouss, Hazard en drietal al op één kaart van schorsing

9 april - 23:30 Laatste update: 10 april - 21:48
29

De Champions' Play-Off is van start gegaan zoals dat verwacht mocht worden: met de nodige spanning en sensatie. De komende weken zullen de zenuwen enkel nog strakker te staan komen. Wees maar zeker dat er nog schorsingen op komst zijn. Een vijftal staat nu al op één bestraffing van een speeldag brommen. VoetbalPrimeur.be lijst hen op.

In de hetze rond Christian Burgess is nog niet uitgeklaard of en voor hoe lang de verdediger van Union Saint-Gilloise nog geschorst zal worden. Voor het overige hoeft de koploper tot op heden nog niet te vrezen. Zonder rechtstreekse rode kaart zijn alle (fitte) spelers de komende twee speeldagen sowieso beschikbaar. Ter herinnering: in de Champions' Play-Off moet je vanaf drie gele prenten één wedstrijd op de strafbank zitten. Bij Union is voorlopig nog niemand in dat geval.

Ietsje verderop klinken de alarmbellen al een stukje luider. Bij RSC Anderlecht staan namelijk al twee spelers op scherp. Ondanks hun ervaring liepen zowel Thomas Delaney als Thorgan Hazard in de eerste twee matchen van deze Champions' Play-Off telkens tegen geel aan. Komt daar nog één exemplaar bovenop, dan is een schorsing hun deel.

Anderlecht is niet de enige topclub die best een oogje in het zeil houdt. Ook Royal Antwerp FC, Club Brugge en KRC Genk zitten met één hoofdverdachte op een straf, respectievelijk Vincent Janssen, Raphaël Onyedika en Bilal El Khannouss. Elk van hen is op zijn manier van doorslaggevend belang voor zijn ploeg. Het wordt dus zaak om het de komende duels wat kalmer aan te doen. Of hun schorsingsdagje goed uit te kiezen ...