'Anderlecht op zoek naar nieuwe hoofdsponsor voor volgend seizoen'

'Anderlecht op zoek naar nieuwe hoofdsponsor voor volgend seizoen'

9 april - 18:10 Laatste update: 18:16
26

RSC Anderlecht is volop op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De bank Belfius stopt met voetbalsponsoring en het vijfjarig contract met paars-wit loopt in juni 2024 af. Momenteel prijken ondernemingen van Belfius, namelijk Candriam en DVV op de shirts.

Belfius kondigde in augustus 2022 al aan niet langer te zullen sponsoron. De bank wil focussen op andere sectoren en sporten, zoals hockey. Een nieuwe hoofdsponsor vinden is geen gemakkelijke zoektocht, zeker niet door de nieuwe wetgeving die gokkantoren op shirts verbiedt. Vanaf 1 januari 2025 is adverteren voor sportweddenschappen zowel op de boarding in het stadion als op de voorzijde van het shirt verboden. Na 31 december 2027 wordt de aanwezigheid van gokmerken helemaal verboden.

Anderlecht tast dus de markt af om een nieuwe, waardige hoofdsponsor te vinden. Er zijn kandidaten, maar het moet de juiste, loyale partner zijn en er is heel wat concurrentie op de markt om geldschieters binnen te halen. Het is dus nog even uitkijken welk bedrijf dat er op de nieuwe shirts zal staan die in juli gelanceerd worden. Zo schrijft Het Nieuwsblad.

Ook Club Brugge ziet Belfius dus afhaken. Bij blauw-zwart stopte de bank er ook al mee en staat het niet langer op de shirts. Ze verlenen daar wel nog hun naam aan het trainingscomplex - Belfius Basecamp - maar ook die overeenkomst loopt af. Dat zal waarschijnlijk dus een nieuwe naam krijgen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.