Wereldgoal brengt de omslag: Liverpool koploper af na remise tegen Man United

Wereldgoal brengt de omslag: Liverpool koploper af na remise tegen Man United

7 april - 18:44

Manchester United heeft zondag net niet weten te stunten in eigen huis. Op Old Trafford stond het lang 2-1, maar de wedstrijd tegen Liverpool eindigde uiteindelijk in 2-2. Bruno Fernandes liet zijn klasse nog zien met een wondergoal van 45 meter.

Manchester United kon Arsenal en Manchester City wel een dienst bewijzen door de punten weg te snoepen van Liverpool. Aangezien de twee andere titelkandidaten dit weekend al wonnen.

Vanaf het begin leek het er echter niet op dat United een resultaat zou behalen in eigen huis. Liverpool begon sterk en kreeg flink wat kansen door de druk die op de defensie van Manchester United werd gezet. Luis Diaz was de eerste die de muur wist te verslaan. De Colombiaan zorgde voor de openingstreffer van de bezoekers.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, maar plots draaide United de wedstrijd om. Eerst was het de ervaren Bruno Fernandes die met een ongekend schot de gelijkmaker op zijn naam kreeg. Jarrell Quansah maakte een fout, waardoor de Portugees van ongeveer 35 kon aanleggen voor de 1-1. Kobie Mainoo maakte daarna zelfs de 2-1. Een historische goal, want het was zijn eerste op Old Trafford.

United leek daarmee af te stevenen op een knappe zege, maar daar stak Mohamed Salah een stokje voor. Harvey Elliott werd in de zestien meter onderuit gehaald door Aaron Wan-Bissaka, waardoor de bal op de stip ging. Een koud kunstje voor Salah die weer scoorde op Old Trafford. Uitendelijk bleeft het 2-2, waardoor Liverpool de koppositie op doelsaldo kwijt is aan Arsenal.