Italiaanse media: Arsenal biedt megasalaris aan Zirkzee voor stap naar Engeland

Italiaanse media: Arsenal biedt megasalaris aan Zirkzee voor stap naar Engeland

6 april - 11:49

Joshua Zirkzee zou een gigantisch salarisaanbod van Arsenal hebben ontvangen. Dat melden Italiaanse media. Juventus zou bovendien de strijd om de ex-spits van RSC Anderlecht nog niet opgegeven hebben en broeden op een list. 

Volgens TuttoMercato, dat zich beroept op informatie van Sky Italia, heeft Arsenal Zirkzee een salarisvoorstel van zes miljoen euro voorgelegd. Het zou gaan om een nettobedrag per seizoen. Dat is een fors salaris voor de 22-jarige spits, die met Bologna hard op weg is naar het bereiken van Champions League-voetbal. Na zijn doorbraak bij Anderlecht speelt hij dit seizoen de pannen van het dak in de Italiaanse universiteitsstad.

Juventus, de huidige nummer drie van de Serie A, heeft volgens berichten uit Italië een list in gedachten om Zirkzee in huis te halen. De Oude Dame zou bij Bayern, de vorige club van Zirkzee, aangedrongen hebben op het activeren van de terugkoopclausule van 40 miljoen euro. Daardoor zou Juventus daarna niet met Bologna, maar met de Duitsers kunnen onderhandelen over een transfer. 

Zirkzee zou zelf, volgens eerdere berichten van La Gazetta dello Sport, komende zomer het liefst naar AC Milan vertrekken. Die voorkeur zou hij aan zijn entourage hebben doorgegeven.