Juventus na zege op Lazio met één been in Italiaanse bekerfinale

Juventus na zege op Lazio met één been in Italiaanse bekerfinale

3 april - 07:20

Juventus staat met één been in de finale van de Coppa Italia. De Oude Dame won dinsdagavond deel één van het tweeluik met SS Lazio. Beide doelpunten vielen na rust. 

Juventus plaatste zich in januari op zeer overtuigende wijze voor de halve finale, door in de kwartfinale eenvoudig af te rekenen met Frosinone: 4-0. Tegen Lazio, de huidige nummer zeven van Italië, ging het beduidend lastiger. De ban werd in minuut vijftig gebroken. Federico Chiesa scoorde na een prachtige pass van Andrea Cambiasso. 

Een klein kwartier later verdubbelde spits Dusan Vlahovic de score. De Serviër vond de verre hoek met links. Lazio had weinig in de melk te brokkelen, en wist in het restant van de tweede helt geen aansluitingstreffer meer te maken. op 23 april is de return in Rome. De andere twee halve finalisten zijn Fiorentina en Atalanta Bergamo. Het eerste affiche van dat tweeluik wordt donderdagavond gespeeld in Florence. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.