Liverpool poetst achterstand weg en pakt via Brighton koppositie

31 maart - 17:08 Laatste update: 17:13

Liverpool heeft zondagmiddag een achterstand weggepoetst en met 2-1 gewonnen van

Het duurde nog geen twee minuten of Brigton kwam al op voorsprong op Anfield. Welbeck schoot  de bal vanaf rand zestien hard in de bovenhoek. Liverpool domineerde daarna in balbezit, maar het duurde even voor er een grote kans ontstond. In minuut 27 werd de stand gelijkgetrokken door Luis Diaz. De Colombiaan schoot raak nadat hij de bal via Veltman voor de voeten kreeg.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Liverpool had veel de bal, maar brak moeizaam door de verdediging van Brighton heen. Na 65 minuten kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Mohamed Salah vond ruimte in het doelgebied en schoot binnen. Beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren.

Zo won Liverpool zondagmiddag en staat het aan kop van de Premier League. Manchester City en Arsenal spelen zondag om 17:30 tegen elkaar. Als de Londenaren winnen komen zij op gelijke hoogte met de ploeg van Jürgen Klopp.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.