'Giroud maakt weg voor Zirkzee vrij en praat met potentiële nieuwe club'

'Giroud maakt weg voor Zirkzee vrij en praat met potentiële nieuwe club'

20 maart - 12:45

Olivier Giroud is op weg naar de uitgang bij AC Milan. De 37-jarige spits, die komende zomer uit zijn contract loopt in Italië, is in gesprek met Los Angeles FC over een overstap, meldt The Athletic.

Los Angeles FC en Giroud voeren 'vergevorderde' gesprekken, klinkt het. Een overeenkomst is er echter nog niet. De Fransman heeft de clubs namelijk voor het uitkiezen. Diverse clubs uit Europa en het Midden-Oosten hebben Giroud naar verluidt op de korrel. Zelfs een langer verblijf bij Milan is niet uitgesloten, benadrukt het medium.

De Amerikaanse club heeft de MLS Discovery Rights van Giroud. Het is een regel in de Verenigde Staten, die kleinere clubs zo de kans geeft bepaalde spelers in te lijven. Los Angeles heeft nu voorrang boven andere Amerikaanse clubs om Giroud aan te trekken. 

De situatie rondom Giroud kan niet los worden gezien van de toekomst van Bologna-spits Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht). Volgens Italiaanse media is Milan serieus in de race om de Nederlander na dit seizoen over te nemen van Bologna.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.