‘KRC Genk laat supertalent gaan, Anderlecht heeft streepje voor op Club Brugge'

‘KRC Genk laat supertalent gaan, Anderlecht heeft streepje voor op Club Brugge'

20 maart - 07:47
45

Ilyes Bennane kwam een paar maanden geleden volop in de media omdat hij de jongste international ooit werd bij de U15. De 13-jarige brak zo het record van Romelu Lukaku met 20 maanden.

Bennane wordt gezien als een supertalent, maar toch stopt KRC Genk de samenwerking. “Als het zo’n talentvolle jongen is, waarom laten we hem dan gaan? Het is een verhaal van normen en waarden”, zegt Koen Daerden aan Het Laatste Nieuws. “We hebben veel energie in hem gestoken en geloofden in hem, maar er kwam een moment dat het niet langer te managen was.”

Naar verluidt had de familie van Bennane veel eisen. “Laat het me zo zeggen: onze standpunten lagen ver uit elkaar. Er zijn weinig jeugdspelers die meer aandacht dan Ilyes hebben gekregen, maar niemand is groter dan de club”, aldus Daerden. Anderlecht en Club Brugge lonken nu, maar paars-wit zou een streepje voor hebben.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.