Amrabat (ex-Club) kan nieuwe mooie club vinden: 'Juve wil hem toevoegen'

Amrabat (ex-Club) kan nieuwe mooie club vinden: 'Juve wil hem toevoegen'

16 maart - 11:03
2

Juventus is nadrukkelijk geïnteresseerd in Sofyan Amrabat. De Marokkaanse middenvelder wordt door Fiorentina momenteel verhuurd aan Manchester United. De Engelsen lijken niet van plan te zijn om Amrabat, die nog voor Club Brugge uitkwam, definitief over te nemen, aldus La Gazetta dello Sport.

Naar verluidt mist Amrabat Italië en zou hij graag terugkeren naar de Serie A. Het contract van de 27-jarige middenvelder loopt af in 2025, waardoor Fiorentina hem aankomende zomer zou willen verkopen. De Italiaanse recordkampioen heeft wel oren naar de diensten van Amrabat. Juventus zou afgelopen zomer al gesprekken hebben gevoerd met de club uit Florence over een transfer van Amrabat, maar kon financieel gezien toen niet ver genoeg gaan.

Amrabat weet tot nu toe geen onuitwisbare indruk achter te laten in de Premier League. De controleur was op het WK 2022 een van de revelaties van Marokko en verdiende daarmee de stap naar United. Erik ten Hag posteerde hem ook al een aantal keer als vleugelverdediger. Hij kwam tot nu toe tot 22 optredens voor United.

Juventus zit ook op het vinkentouw voor de 20-voudig Nederlandse international Teun Koopmeiners. De ploeggenoot van Charles De Ketelaere bij Atalanta staat in de belangstelling van verschillende grote clubs, maar zou bij Juve als topprioriteit gelden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.