Dramatische avond voor Ajax: Aston Villa schakelt Amsterdammers uit

Dramatische avond voor Ajax: Aston Villa schakelt Amsterdammers uit

14 maart - 23:00
5

Het doek is gevallen voor Ajax in de achtste finales van de Conference League. De ploeg van coach John van 't Schip kon totaal geen vuist maken op bezoek bij Aston Villa en verloor met 4-0.

Ajax kreeg vorige week lof na de doelpuntloze remise in de Johan Cruijff Arena, maar al snel werd duidelijk dat het op Villa Park een andere wedstrijd zou worden. De ploeg van Unai Emery was de bovenliggende partij, al kwam het aanvankelijk niet verder dan wat speldenprikjes. Zo schoot Leon Bailey (ex-KRC Genk) voorlangs. De Amsterdammers wisten daar aan de andere kant echter niets tegenover te stellen.

In de 25ste minuut ging het alsnog mis voor Ajax. Ollie Watkins kopte vrijstaand, maar overtuigend raak uit een hoekschop. Het was één van de laatste wapenfeiten van de Engelse spits, want hij was eerder in het duel geblesseerd geraakt na een overtreding op Diant Ramaj. Blessureleed bleef ook Ajax niet bespaard. Ahmetcan Kaplan greep na 36 minuten naar zijn hamstring en kon niet verder. Van 't Schip besloot aanvallend te wisselen, want Chuba Akpom kwam in de ploeg. Op slag van rust sorteerde dat bijna effect. De Engelse invaller zette goed door en legde terug op Brobbey, wiens schot net voor de doellijn werd weggehaald. Het was pas de eerste serieuze kans van Ajax.

In de tweede helft leken de Amsterdammers de druk even op te voeren, maar Aston Villa was in de tegenaanval levensgevaarlijk. John Dúran kreeg twee kansen, voordat Leon Bailey alsnog de score verdubbelde. De Jamaicaan profiteerde van balverlies van Sivert Mannsverk in de opbouw. Het ging daarna van kwaad tot erger voor Ajax. Mannsverk kreeg zijn tweede gele kaart en na Kaplan vielen ook Josip Sutalo en Devyne Rensch met blessures uit.

Ondertussen gingen The Villans vrolijk verder met scoren. Durán kreeg alsnog zijn goal met een heerlijke uithaal en Moussa Diaby bepaalde de eindstand op 4-0. Aan het Europese avontuur van Ajax komt zodoende een einde. Van 't Schip zal gezien het spel van zijn ploeg en de blessures weer scherven moeten rapen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.