Aursnes (28) wil wat anders en zet verrassende punt achter interlandcarrière

Aursnes (28) wil wat anders en zet verrassende punt achter interlandcarrière

13 maart - 23:22

Fredrik Aursnes stopt per direct als international van Noorwegen. Na twintig interlands voor het Noorse nationale elftal, stelt de oud-Feyenoorder zich niet meer beschikbaar voor bondscoach Ståle Solbakken.

Op de website van de Noorse bond laat Aursnes weten dat hij het voetballen voor zowel club als land moeilijk te combineren vindt. "Ik wil mijn teamgenoten, trainers en personeel bedanken voor de geweldige tijd in het nationale team", begint hij. "Ik ben erg trots op het feit dat ik deel uitmaakte van deze groep en dat ik Noorwegen mocht vertegenwoordigen. Ik heb echter het gevoel dat ik meer tijd en vrijheid wil om andere dingen dan voetbal prioriteit te geven in mijn leven", is de middenvelder van Benfica duidelijk.

Aursnes geeft aan veel goede gesprekken te hebben gehad met Solbakken. Laatstgenoemde betreurt de keuze van zijn pupil dan ook. "Fredrik was zowel op als naast het veld een verrijking voor ons. Ik weet al een tijdje hoe hij over de nationale ploeg denkt en heb hem een paar keer kunnen overtuigen om toch door te gaan. We respecteren zijn besluit", geeft de bondscoach aan. Noorwegen wist zich uiteindelijk niet te plaatsen voor het komende EK in Duitsland. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.