Spartak laat statement los rond situatie Promes: 'Club zal maatregelen treffen'

Spartak laat statement los rond situatie Promes: 'Club zal maatregelen treffen'

1 maart - 19:15

Spartak Moskou heeft in een statement gereageerd op de situatie rond Quincy Promes. De Nederlandse aanvaller zit op dit moment vast in Dubai, omdat hij geweigerd werd bij de grenscontrole. Promes zal de wedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg sowieso missen en dat neemt de club hem kwalijk.

'Promes zal de wedstrijd tegen Zenit missen', luidt de eerste zin van het statement van Spartak Moskou. 'De voetballer zit nog steeds in de Verenigde Arabische Emiraten. De club onderhoudt contact met hem en verschaft de benodigde assistentie om de omstandigheden op te lossen.' Bij Spartak is Promes een gewaardeerde kracht. Het seizoen in Rusland begint dit weekend weer met de topper tussen Spartak en Zenit.

Spartak gaat ook in op de omstandigheden van Promes. De aanvaller is in Nederland veroordeeld voor de handel in cocaïne en het neersteken van zijn neef. In Rusland ziet de club dit als persoonlijke omstandigheden. 'Voor hem is het nog niet toegestaan om naar Rusland te vliegen. Door het feit dat Promes niet kan spelen in om persoonlijke redenen, zal de club disciplinaire maatregelen tegen hem nemen bij zijn terugkeer in Rusland.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.