NOS bevestigt: Nederland in gesprek met Emiraten over uitlevering Promes

NOS bevestigt: Nederland in gesprek met Emiraten over uitlevering Promes

1 maart - 16:25
2

De Nederlandse autoriteiten zijn met de Verenigde Arabische Emiraten in gesprek over de uitlevering van Quincy Promes. Dat bevestigt de NOS na eerdere berichtgeving uit Rusland.

Promes is aangehouden in Dubai, dat valt onder de Emiraten. Het Openbaar Ministerie wil nog niet bevestigen dat er een formeel verzoek is ingediend over de uitlevering van de 32-jarige Promes, die nog onder contract staat bij Spartak Moskou. 'Een woordvoerder bevestigt wel dat de Nederlandse voetballer gisteren is aangehouden op het vliegveld van Dubai', klinkt het.

Dat is gebeurd 'in verband met een lokale overtreding', stelt de woordvoerder. Volgens Russische media heeft Promes een verkeersongeval veroorzaakt. De voetballer zou vervolgens geprobeerd hebben te vluchten. Nederland heeft sinds 2021 een uitleveringsverdrag met de Emiraten. Personen 'die worden gezocht met het oog op strafvervolging of tenuitvoerlegging van een onherroepelijk vonnis' mogen uitgeleverd worden.

Promes is in Nederland veroordeeld tot een celstraf van zes jaar wegens drugssmokkel. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen wegens het neersteken van zijn neef op een familiefeest. In die zaak is Promes ook veroordeeld tot een celstraf. Het hoger beroep in die zaak loopt. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.