Opnieuw kritiek op trainer Ten Hag: 'Manchester United gaat snel beslissing nemen'

Opnieuw kritiek op trainer Ten Hag: 'Manchester United gaat snel beslissing nemen'

27 februari - 19:03

De kritiek op Erik ten Hag blijft toenemen in Engeland. Na de verliespartij tegen het Fulham van Timothy Castagne gaf ook clubicoon Gary Neville zijn duidelijke mening over de Nederlander en zijn impact op Manchester United tot nu toe.

Onder de nieuwe eigenaar wil Manchester United een speelstijl creëren die niet alleen terug te zien is bij het eerste elftal, maar ook door heel de jeugdopleiding heen. De hand van Ten Hag zou na anderhalf jaar nog steeds niet duidelijk genoeg te herkennen zijn. Ook Gary Neville is bij Sky Sports kritisch. "Er is niemand die naar Manchester United kijkt en weet wat ze iedere week proberen te doen. Of je nu een fan bent of niet. Dat is echt een probleem."

Neville weet ook niet zeker of Ten Hag wel de juiste naam is om een duidelijke speelstijl neer te zetten bij The Red Devils. "Op het moment is dat nog niet gedemonstreerd. Vaak zijn de afwezige spelers als excuus gebruikt. Toch zie je bij andere clubs wel dat ze dezelfde stijl blijven hanteren. Ook wanneer ze vier of vijf spelers missen", aldus de analist.

"Ten Hag heeft bewezen goed voetbal te kunnen spelen. Bijvoorbeeld bij Ajax. Maar in Manchester heeft hij het lastig met een stijl te introduceren die iedereen herkent. Ze zijn geen team dat hoog druk zet, ze spelen niet direct en ze spelen niet op balbezit. Ze zitten overal een beetje tussen", gaat de oud-verdediger verder.

Jamie Carragher mengt zich in het gesprek met Neville. De ex-Liverpool-speler geeft aan dat Manchester United snel de keuze moet maken of ze verder willen met Ten Hag. Clubs als Bayern München, FC Barcelona en Liverpool zijn allemaal al bezig met de zoektocht naar een trainer voor volgend seizoen. Zodoende loopt Manchester United achter op deze clubs, mochten ze een nieuwe trainer willen aanstellen. "Ze gaan ook wel snel een beslissing nemen, mochten ze dat nog niet gedaan hebben", voegt Neville daaraan toe.