'Real Madrid heeft een mondeling akkoord op zak voor Davies (23)'

'Real Madrid heeft een mondeling akkoord op zak voor Davies (23)'

26 februari - 13:16

Real Madrid heeft een mondeling akkoord bereikt met Alphonso Davies, zo weet The Athletic te melden. De Canadees wordt al langere tijd in verband gebracht met een vertrek bij Bayern München en het lijkt erop dat zijn volgende avontuur in Spanje is.

Volgens het toonaangevende medium heeft Real Madrid met de verdediger mondelinge overeenstemming bereikt om in 2024 of 2025 de overstap te maken naar Spanje. Er is al langere tijd contract tussen beide kampen. Davies wist geen akkoord te bereiken met Bayern München over een nieuw contract. Zijn verbintenis loopt in de zomer van 2025 en zodoende is het voor de Duitse topclub van belang om hem aankomende zomer te verkopen. In de afgelopen weken is er veel contact geweest tussen Davies en Real Madrid en de deal is in een stroomversnelling geraakt.

Naast The Athletic schrijven ook Sky Sport Deutschland en MARCA dat een transfer van Davies naar Real in de maak is. De Koninklijke moet nu om tafel met Bayern München, dat zich al lijkt neer te leggen bij een vertrek van de 23-jarige snelheidsduivel. Der Rekordmeister wil immers voorkomen dat de Canadees gratis de deur uitloopt. Volgens het Duitse en Spaanse medium moet Davies zo'n veertig tot vijftig miljoen euro kosten. Hij zou daardoor naast Kylian Mbappé de tweede topaankoop van de zomer kunnen worden in het Estadio Santiago Bernabéu.

Bayern heeft ondertussen al een opvolger in het vizier. Sky weet dat AC Milan-verdediger Theo Hernandez op het lijstje staat als vervanger van de Canadees.