De Ketelaere bij rust gewisseld, maar Atalanta steekt stokje voor Milan-zege

25 februari - 23:12

AC Milan heeft zich zondagavond verslikt in Atalanta Bergamo: 1-1. De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van Charles De Ketelaere in San Siro, maar dat bleek uiteindelijk slechts een bleke voetnoot. I Rossoneri kwamen nog wel op voorsprong, maar Teun Koopmeiners maakte nog voor rust gelijk. Daar bleef het bij in een ondermaatse partij.

Bij De Ketelaere stond de verplaatsing naar Milaan ongetwijfeld al lang met rood omcirkeld. Vorig seizoen ging de dure aankoop er ten onder aan de verwachtingen. In dienst van Atalanta loopt het inmiddels wél gesmeerd, al viel daar zondagavond dus niets van te merken. De Ketelaere kwam amper in het spel voor, al had dat vooral te maken door de belabberde prestatie van het hele elftal uit Bergamo. Bij de rust hield trainer Gian Piero Gasperini de Rode Duivel in de kleedkamer.

De partij baarde dus een muis, al begon Milan fenomenaal aan de wedstrijd. Na drie minuten spelen vond Rafael Leão op werkelijk schitterende wijze het net. De Portugese aanvaller omspeelde twee Atalanta-spelers om de bal vervolgens snoeihard in de kruising te rammen: 1-0. Heel lang kon het thuispubliek niet van de voorsprong genieten. Even voor rust ging de bal op de stip. Koopmeiners ging achter de bal staan en faalde niet.

Het bleek na negentig minuten spelen tevens de laatste treffer van de wedstrijd, want Milan slaagde er in de tweede helft niet meer in om tot scoren te komen tegen het goed georganiseerde Atalanta. Het gelijkspel van Milan is goed nieuws voor nummer twee Juventus, dat nu een voorsprong van vier punten heeft op de rivaal.