Koploper Inter pijnigt Lecce en laat Juventus niet verder inlopen

25 februari - 22:08

Internazionale heeft zondag kinderlijk eenvoudig afgerekend met Lecce. Het werd 0-4 voor de koploper van Italië, waar Tajon Buchanan (ex-Club Brugge) een kwartier voor het laatste fluitsignaal mocht invallen.

Inter steekt in grootse vorm. Vorige week werd Salernitana al met 4-0 verslagen, en midweeks werd ook Atlético Madrid aan de kant gezet in de Champions League. Ook Lecce bleek niet opgewassen tegen de trotse koploper van de Serie A. Lautaro Martínez opende na vijftien minuten spelen de score. De Argentijn gebruikte zijn lichaam daarbij heel slim.

Pas na rust liepen de bezoekers uit. Davide Frattesi verdubbelde de score in de 54e minuut, waarna Martínez zijn tweede van de avond maakte. De aanvaller kon na een snelle aanval van dichtbij binnen werken.

Het slotakkoord was van Stefan De Vrij. De Nederlandse international torende na een hoekschop hoog boven iedereen uit en knikte de bal vervolgens hard tegen de touwen: 0-4. Door de zege komt Inter op 66 punten. Naaste achtervolger Juventus heeft er, met nog dertien competitiewedstrijden te gaan, negen minder.