'Liverpool en Bayern München richten pijlen op 'clublegende' Xabi Alonso'

'Liverpool en Bayern München richten pijlen op 'clublegende' Xabi Alonso'

21 februari - 12:12
3

Xabi Alonso zit in een luxepositie. Niet alleen heeft de Spaanse trainer goede papieren om met Bayer Leverkusen de eerste landstitel in de clubgeschiedenis te veroveren, ook zou hij kunnen kiezen tussen Bayern München en Liverpool. De touwtjes heeft hij zelf in handen.

Alonso heeft geen afkoopclausule in zijn contract, maar de succestrainer krijgt toestemming van Bayer Leverkusen indien hij een nieuw avontuur aan wil gaan. Dat weet Fabrizio Romano. Het is geen geheim dat Liverpool en Bayern München in de markt zijn om Alonso naar respectievelijk Anfield en de Allianz Arena te halen.

Alonso geldt als de absolute topkandidaat om Jürgen Klopp of Thomas Tuchel op te volgen. De twee trainers stappen aan het einde van het seizoen op bij hun club. De eerste gesprekken zullen binnenkort plaatsvinden. Waar de voorkeur van de Spanjaard ligt, is nog niet duidelijk.

Ook Zinédine Zidane en Hansi Flick worden in verband gebracht met Bayern. De Duitser, die in 2020 en 2021 grote successen vierde met Der Rekordmeister, heeft volgens Romano een voorkeur voor een avontuur bij FC Barcelona. Daarnaast meldt BILD dat de grootmacht uit München nog geen contact heeft gezocht met Zidane.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.