Patris is atypische rechtsachter voor Anderlecht: Mijn voorbeeld is Van Damme

Patris is atypische rechtsachter voor Anderlecht: "Mijn voorbeeld is Van Damme"

17 februari - 21:33
6

Voor een bedrag van 3,5 miljoen euro haalde Anderlecht Louis Patris weg bij OH Leuven. Hoewel hij de concurrentiestrijd verloor van Killian Sardella, kreeg hij de laatste weken meer speeltijd vanwege diens blessure. De rechtsachter is ook ambitieus over zijn toekomst bij paars-wit.

Patris heeft nog niet veel indruk kunnen maken in zijn eerste maanden bij Anderlecht. Vooral offensief worstelt hij soms met het spelen in kleine ruimtes. Daarmee lijkt hij toch niet echt bij Anderlecht te passen. "De stijl van Anderlecht? Ik weet heel goed dat Brian Riemer mij niet heeft gekozen vanwege mijn techniek", zegt Patris.

De rechtsachter weet zelf ook dat hij andere kwaliteiten heeft die de club kan helpen. "Mijn snelheid en mijn inzet. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en gebreken. Het belangrijkste is om je ervan bewust te zijn", klinkt het bij La Capitale.

Van Damme achterna
Hij hoopt uiteindelijk een Jelle Van Damme te worden bij Anderlecht. "Wat mijn voorbeelden betreft, zou ik er twee willen noemen. Kyle Walker vanwege zijn prestaties bij Manchester City. En Jelle Van Damme. Voordat hij naar Standard vertrok, won hij met Anderlecht een beker en twee titels. Zijn mentaliteit en lichaamsbouw maakten het verschil", aldus Patris nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.