KV Mechelen doet goede zaak met Slimani: Maar geen speler voor wie ik opspring

KV Mechelen doet goede zaak met Slimani: "Maar geen speler voor wie ik opspring"

3 februari - 11:44
1

KV Mechelen legt haar boontjes te week op Islam Slimani. De Algerijnse spits mag dan al 35 jaar zijn, algemeen wordt hij beschouwd als een prima aanwinst voor Besnik Hasi en co. Franky Van der Elst onderstreept dat, al wordt hij er nu ook niet warm van.

Op zich ziet de analist het huwelijk tussen KV Mechelen en Slimani wel slagen. "Je weet wat je met Slimani krijgt: doelpunten", draait Van der Elst niet rond de pot bij Het Nieuwsblad. Zelfs bij fraaie clubs als FC Porto, Leicester City en AS Monaco vond de Algerijn geregeld de weg naar het net. Ook afgelopen seizoen, toen hij een half jaar uitkwam voor RSC Anderlecht, schoot hij gemakkelijk raak.

Toch plaatst Van der Elst ook een kanttekening. "Maar dat is geen speler voor wie ik opspring uit mijn zetel als ik aan het indommelen ben, zoals ik dat bij Fofana en Vermeeren wél had", vindt hij Slimani niet bepaald 'sexy'. Bij Malinwa loopt er wel een andere speler rond die Van der Elst in vervoering kan brengen. "Doe mij dan maar Bill Antonio." De Zimbabwaan is na Nieuwjaar aan de doorbraak aan het timmeren. Tegen zowel KAA Gent (1-2-winst) als RSC Anderlecht (2-2) tekende Antonio een cruciaal doelpunt aan.