Man City wint van Burnley van Kompany, De Bruyne schittert en Rode Duivel scoort

31 januari - 23:14 Laatste update: 23:15
2

Manchester City heeft comfortabel met 3-1 gewonnen van van het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany. Daarmee klimt de ploeg van Pep Guardiola naar plek twee in de Premier LeagueKevin De Bruyne wist opnieuw te schitteren bij The Citizens met een fraaie assist. Jeremy Doku speelde de hele match bij Manchester City.

Manchester City besliste de wedstrijd al na twintig minuten spelen in het Etihad Stadium. Na zestien minuten brak Julián Álvarez de ban namens Manchester City, hij kopte de 1-0 binnen. Vijf minuten later tekende Álvarez voor zijn tweede doelpunt. Kevin de Bruyne gaf een loepzuivere assist uit een vrije trap op de Argentijnse spits. Met een 2-0 stand gingen beide ploegen rusten.

Direct na rust werd de marge vergroot door Rodri. De 27-jarige Spanjaard versloeg Burnley-doelman James Trafford met een knal in de rechter onderhoek van het doel. Deze wedstrijd van City stond ook in het teken van de rentree van Erling Haaland. De Noorse superster stond sinds begin december langs de kant met een blessure. Scoren deed hij deze wedstrijd niet. In minuut 93 scoorde Rode Duivel Ameen Al Dakhil de eretreffer voor Burnley. City won met 3-1 en klimt over Arsenal heen op de ranglijst.