Nederlands recordinternational wil van de VAR af: 'Oneindige discussie'

Nederlands recordinternational wil van de VAR af: 'Oneindige discussie'

30 januari - 10:04 Laatste update: 10:04
20

Wesley Sneijder heeft een duidelijke mening over de VAR. Als het aan de recordinternational van het Nederlands elftal ligt, wordt het hulpmiddel van de scheidsrechters afgeschaft.

Afgelopen week ontstond er de nodige opschudding, toen Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer in de KNVB Beker een vermeende overtreding maakte op PSV'er Noa Lang (ex-Club Brugge). Na afloop van die wedstrijd schoot trainer Peter Bosz tegenover het journaille uit zijn slof. "Hij heeft gewoon gelijk", stelt Sneijder bij Veronica Offside. "Dit krijg je juist door de VAR, die oneindige discussies."

"Hoe vaak zitten wij er ook aan tafel over te praten?", foetert Sneijder. "Kappen met die onzin." De voormalig topvoetballer benadrukt dat hij 'sowieso tegenstander' van de VAR is. "Doellijntechnologie kan ik begrijpen. Maar deze acties zijn altijd momentopnames. Als de scheids het niet heeft gezien, gaat de VAR de beslissing overnemen. Dan blijft het alsnog de beslissing van de VAR. Dus er beslist altijd één iemand."

Danny Koevermans, oud-spits van onder meer PSV en AZ, is nu scheidsrechter in het amateurvoetbal. Hij is voorstander van de VAR. "Omdat ik denk dat er uiteindelijk goede mensen opstaan, die bijna geen fouten gaan maken." Die zijn er volgens Koevermans nu nog niet.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.