Openda en Leipzig verliezen van Frankfurt, koploper Leverkusen wint via slotfase

Openda en Leipzig verliezen van Frankfurt, koploper Leverkusen wint via slotfase

13 januari - 17:50
1

Eintracht Frankfurt heeft een knappe zege geboekt op het RB Leipzig van Loïs Openda. In de Red Bull Arena werd het 0-1. Koploper Bayer Leverkusen wist in de slotfase nog te winnen van FC Augsburg. 

RB Leipzig - Eintracht Frankfurt 0-1
Trainer Dino Toppmöller koos ervoor om nieuwkomer Donny Van de Beek direct voor de leeuwen te gooien tegen Leipzig. De van Manchester United gehuurde Nederlander mocht namelijk als hangende linksbuiten in de basis beginnen tegen de ploeg van Openda, die ook aan de aftrap verscheen. Al snel werd het 0-1 voor de bezoekers: Ansgar Knauff zorgde na nog geen zeven minuten spelen al voor de openingstreffer.

Naarmate de wedstrijd vorderde, zocht Leipzig steeds meer de aanval. Frankfurt kwam juist steeds verder onder druk te staan. Leipzig kreeg flink wat mogelijkheden om gelijk te komen, maar het lukte Openda en co. niet om daadwerkelijk te scoren. Daardoor gaat Frankfurt met drie punten terug naar huis. De ploeg staat nu vijfde in de Bundesliga, met zes punten minder dan Leipzig.

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 0-1
Voor Leverkusen was de opdracht duidelijk, op bezoek bij de nummer elf van de Bundesliga: om met een veilige marge aan kop te blijven moest Leverkusen winnen. Leverkusen domineerde en had meer dan 75 procent balbezit, terwijl Augsburg geen enkel schot op doel loste. Uiteindelijk trok Leverkusen nog aan het langste eind, door een late goal van Exequiel Palacios.