'KVC Westerlo hoopt op komst van voormalige Club Brugge-verdediger'

'KVC Westerlo hoopt op komst van voormalige Club Brugge-verdediger'

9 januari - 11:00
2

Eduard Sobol kan binnenkort terugkeren naar ons land. De Oekraïense linksachter verliet Club Brugge bijna exact een jaar geleden, maar ka nu rekenen op de interesse van KVC Westerlo.

In de lokake Oekraïense pers valt namelijk te lezen dat Westerlo op zoek is naar een linksachter. Aanvankelijk dachten de Kemphanen aan de komst van Bogdan Mykhailichenko (ex-RSC Anderlecht), maar door zijn knieproblemen gaat dat niet door. Inmiddels is Sobol in het vizier gekomen.

Sobol maakte in ons land naam door bij Club Brugge drie keer de titel te pakken. Hij raakte er echter zijn plaats kwijt en nam begin 2023 afscheid van Blauw-Zwart. Hij trok richting Strasbourg, maar wist ook daar geen basisplek te bemachtigen. Westerlo hoopt daar nu van te profiteren.

De Kempanen hopen Sobol in huis te halen, al blijkt zijn salaris nog een struikelblok te zijn. De Oekraïener verdient in Frankrijk namelijk zo'n 700.000 euro per jaar en is niet meteen bereid om in te leveren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.