Manchester United wint van Wigan en is door naar volgende ronde FA Cup

8 januari - 23:11

Eerste wedstrijd van 2024, eerste zege van 2024: Manchester United is het nieuwe kalenderjaar goed begonnen. Manchester United versloeg maandagavond in de derde ronde van de FA Cup League One-club Wigan Athletic: 0-2.

United verloor zijn laatste wedstrijd van 2023 van Nottingham Forest (2-1) en was dus uit op eerherstel. Ten Hag kon tegen Wigan niet beschikken over Antony en de langdurig geblesseerden, verder liet hij niets aan het toeval over en ging hij met de sterkste elf de strijd aan. Al binnen een minuut konden de bezoekers op achterstand komen. Met een knappe redding in een één-tegen-één-situatie wist André Onana dat te voorkomen.

Het was een wake-up call voor United, dat daarna het initiatief nam en Wigan geen ruimte meer gaf om tot aanvallen te komen. Na ruim twintig minuten kwam United terecht op voorsprong, toen vleugelverdediger Diogo Dalot de bal beheerst in de verre hoek schoot. Via Rasmus Højlund, die het niet bepaald op zijn heupen had, en Marcus Rashford moest de ploeg van Ten Hag de score uitbreiden. Het gebeurde niet, waardoor er bij rust wonder boven wonder 0-1 op het scorebord stond.

De beslissing viel pas laat in de wedstrijd. Een dubieus gegeven strafschop werd benut door Bruno Fernandes en daarmee was United zeker van een plek in de volgende ronde. De loting voor de laatste 32 in de FA Cup werd maandag al verricht. United treft dan de winnaar van het duel tussen League Two-club Newport County en Eastleigh, dat uitkomt in de National League.