'Clement ziet wel wat in nieuwe samenwerking met Dennis (ex-Club) bij Rangers'

'Clement ziet wel wat in nieuwe samenwerking met Dennis (ex-Club) bij Rangers'

4 januari - 09:51

Philippe Clement verloor net voor Nieuwjaar The Old Firm, waardoor de titelaspiraties van Rangers FC een ferme knauw hebben gekregen. Toch geeft onze landgenoot de strijd niet op. Hij wil zich in de wintermercato gevoelig versterken om Celtic FC alsnog naar de kroon te steken. Emmanuel Dennis is zijn volgende doelwit.

Het lijkt erop dat Clement dezer dagen op oude bekenden uit de Jupiler Pro League mikt. Fabio Silva stapte al over naar Glasgow, al was de Antwerpenaar al uit België vertrokken toen de spits bij RSC Anderlecht aan de bak was. In het geval van Dennis ligt dat anders. Clement werkte zelfs samen met hem bij Club Brugge. Aan die periode hield hij een transfer naar de Premier League over, weliswaar via 1FC. Köln.

Tegenwoordig leent Nottingham Forest hem uit aan Istanbul Basaksehir. Daar kwam Dennis niet al te vaak in het stuk voor. 332 speelminuten in de Turkse Süper Lig ogen pover, maar Clement is ervan overtuigd dat zijn voormalige poulain voor een meerwaarde kan zorgen bij Rangers. In de podcast 'This is Ibroxi' wordt Dennis stevig gelinkt aan de club.

Bij Club Brugge was de Nigeriaan jaarlijks goed voor een half dozijn doelpunten. Hij kreeg er vaak het verwijt dat hij te wisselvallig presteerde. Zijn beste seizoen was ongetwijfeld zijn eerste in de Premier League. Bij Watford FC scoorde Dennis toen tien keer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.