'OCG Nice wil Pellistri half jaar op huurbasis overnemen van Manchester United'

'OCG Nice wil Pellistri half jaar op huurbasis overnemen van Manchester United'

3 januari - 13:55

Facundo Pellistri staat op de nominatie om in januari verhuurd te worden. OGC Nice is in de markt om de 22-jarige buitenspeler voor een halfjaar over te nemen van Manchester United.

Dat meldt David Ornstein, journalist bij The Athletic, in de podcast FIVE van voormalig topverdediger Rio Ferdinand. De timing van de interesse van Nice is niet geheel toevallig. Recent kocht Sir Jim Ratcliffe 25 procent van de aandelen van United met zijn bedrijf INEOS. Dat bedrijf is tevens de eigenaar van Nice. Een deal tussen beide clubs zou de eerste 'INEOS-deal' betekenen.

Het is nog allesbehalve zeker dat de toekomst van Pellistri aan de Côte d'Azur ligt. Volgens Ornstein is Nice 'één van een aantal clubs' met belangstelling in de Uruguayaan. Het is niet duidelijk welke clubs er nog meer in de race zijn voor de handtekening van Pellistri. Afgelopen zomer werd de aanvaller gelinkt aan een huurperiode bij FC Twente.

Pellistri komt dit seizoen niet in de plannen van manager Erik ten Hag voor. Verspreid over alle competities kreeg de buitenspeler dit seizoen 363 speelminuten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.